Was het vorige week niet al lente? - Reisverslag uit Bern, Zwitserland van Frank Kenter - WaarBenJij.nu Was het vorige week niet al lente? - Reisverslag uit Bern, Zwitserland van Frank Kenter - WaarBenJij.nu

Was het vorige week niet al lente?

Door: Franky

Blijf op de hoogte en volg Frank

21 Maart 2007 | Zwitserland, Bern

Na vorige week een week gehad te hebben met alleen maar zon, was het sneeuw compleet verdwenen hier in het dal, alles groen, de vogels kwamen weer te voorschijn, de vliegen, wespen, muggen, alles. Hebben we nu weer mooi deze sneeuw verdient, het sneeuwt nu al een paar dagen non stop, en het is heerlijk, als je naar buiten kijkt en er ligt een heel erg goed dik pak sneeuw, oh wat heb ik nu zin om vrij te zijn en lekker de berg op te gaan.

Vrijdag stond er een grote verassing op me te wachten, waar ze al een maandje of twee mee bezig waren, en ik heel blond niks door heb gehad. Ik word weer opgehaald van me werk met de auto wat meestal gebeurd, stap licht geiriteerd van het werk de auto binnen, kijk naast me wie er achter het stuur zit, en tadaaaa… wie zit daar, BRAM!
Ik kon het maar half begrijpen, het was een echte grote shock. Bram was mijn verjaardags kado van me vrienden hier. Ze hadden hem over laten komen om me verjaardag mee te vieren. Het waren hele mooie dagen, vrijdag avond had ik mezelf voor gesteld om vroeg te slapen, ben de laatste tijd erg moe, maar dat plan had ik maar geschrapt, samen met Bram ff lekker biertjes wezen drinken hier in het dorp, beetje bij praten, lekker ouderwets, dat wat ik toch wel miste, het deed me erg goed.
Zaterdag moest ik helaas gewoon werken, en de zondag ook, maar de mensen hier hebben hem mee genomen op de berg, en hij heeft het vast ook wel leuk gehad J
Zaterdag avond maar weer eens wezen stappen, het wilde nachtleven van Davos maar eens laten zien aan Bram. Het was een super avond, goeie sfeer, leuke mensen, en eindelijk eens goeie muziek. De zondag was een beetje brakjes naar het werk gaan, en de rest heeft lekker gechilled.
We hebben nog kunnen regelen met me chef dat ik zondag avond om 19 uur mocht stoppen met werken. Dus lekker ff snel een uurtje slapen, terwijl Bram met Dan zit te playstatione. Omkleden, opfrissen en gezellig uiteten. We gingen fondue eten, maar na een paar restaurants af te gaan, hadden we er eindelijk 1 gevonden die ons nog wilde en waar we nog genoeg vlees zouden hebben, het was erg gezellig. Thuis in de keuken om 24 uur me verjaardag in gevierd, maar verder niks meer bijzonders gedaan, de volgende dag tenslotte vroeg op om de berg op te gaan. Natuurlijk is het vroeg opstaan voor mij makkelijker gezegd dan gedaan, ik zou iedereen wakker maken, maar tenslotte was iedereen al wakker en moesten ze mij uit me bed trekken. Ik ben met Bram naar de shop geweest om me nieuwe snowboard te kopen. En met me nieuwe aanwinst zijn we de berg opgegaan. De rest kwam wat later, maar het was echt een heerlijke dag. We hadden nog heel veel geluk met het weer, het zou vanaf maandag gaan sneeuwen, maar ’s middags klaarde het zelfs nog op dat we nog heel even zon hebben gezien. ’s Avonds weer gezellig uit eten met dezelfde mensen als de avond daarvoor, nu lekker naar de pizzaria, natuurlijk ook weer erg gezellig, maar ’s avonds was het erg jammer om te bedenken dat het weer voorbij was, de leuke dagen, de dagen dat Bram hier is.
Dinsdag heb ik Bram met de auto naar Basel gebracht, de sneeuw was heftig die dag en de kou ook. Toch bleef het moeilijk om Bram op het vliegtuig te zetten, ook al zie ik hem snel weer, het was jammer, het was zo geweldig om hem hier alles te laten zien, om weer de hele tijd nederlands te kunnen praten.
Ik vind het echt geweldig wat me vrienden hier voor me hebben gedaan, voor mij was het een verjaardag om echt nooit te vergeten, een verjaardag die zeker 3 dagen heeft geduurd, iets mooiers konden ze me niet geven.

Verder gaat het hier nog goed, het werk word steeds minder leuk, maar dat komt meer omdat alles hier in het hotel zo raar gaat, de bezuinigingen, de regels en de sfeer veranderd, het word iets rustiger in het hotel, de toeristische tijd is voorbij, we hebben het iets minder druk en minder stress, en iedereen telt zijn dagen. Over 33 dagen me laatste werkdag, dan nog een dagje vrij als me ouders hier zijn, en 26 april is de dag, dat ik het hier allemaal weer ga verlaten. Erg blij dat ik eerder weg kan, me vakantie opgenomen en al me overuren worden daar als vrij op gegeven, dus ik kan 26 april naar huis. Me avontuur is dan voorbij, weer terug in Nederland, weer terug naar het “gewone” leven.

Mensen, allemaal heel erg bedankt voor jullie kaartjes, brieven, kadoos, en jullie telefoontjes, ik werd daar erg blij van. Ik kan er weer de weken tegen aan, en natuurlijk met dit sneeuw en me nieuwe board worden de dagen top.

• 21 Maart 2007 - 21:27

Mo:

hey broertje! Vond het ook erg leuk je te spreken! LIjkt me heerlijk als je weer terug bent! moeten we echt gewoon ff ergens lekker biertje pakken en bijkletsen. En je mag me komen verwelkomen als ik weer terug ben, helaas gaat dat voor mij niet lukken jou te verwelkomen.
    Hele fijne tijd nog ffies! Hele dikke kus, liefs zus

• 21 Maart 2007 - 23:06

Dolf & Door:

Héééé Frenkie,

Leuk weer een uitgebreid verhaal van je te horen.
    Dat Bram zou komen, wisten wij natuurlijk allang, maar we mochten niks zeggen! Gaaf dat je het een geslaagd verjaardagskado vond. Nog van harte! Je boft maar met zulke vrienden.
    Wij bij Willy missen je natuurlijk ook enorm! Kwik, Kwek en Kwak zijn ook op reis, maar komen voor de zomer allemaal weer terug bij Willy, terug naar 'het nest'.
    We zullen blij zijn als jullie er allemaal weer zijn, FEESIE! Nog even volhouden, vent, dan weer lekker terug in het kikkerlandje.
    Met de strandhuisjes gaat het onwijs goed en Els en Cesar gaan van de zomer het animatieteam doen. Komt het zien! 4 aug. feest langs het hele strand, be there! En de strandbios eind augustus. Kom maar gauw terug, wordt gezellie.
    Hé kanjer, hou je goed, maak er nog een gezellige maand van en dan TOT WILLY!
    Groeten van Dolf, Door, Robin, Nikki, Zoë en Bruno!

• 22 Maart 2007 - 00:03

Peter Beerepoot:

hallo Frank,
    het is jammer dat het werk niet zo leuk meer is maar zo te lezen is het leven geen tranendal voor je. Ik vind dat je een gweldige schrijver bent. groeten uit Canada

• 22 Maart 2007 - 08:15

Naad:

Hee engeltje, ik was blij m ff een lang weekend aan je uit te lenen hoor! ;) Was moeilijk om je niks te verklappen joh! Ben blij dat je de cadeautjes van ons ook leuk vond! Ook al wordt het weer nu minder, denk eraa n dat het echt een once in a lifetime exerience is! Als je hier bent en weer naar school moet, verlang je hoogst waarschijnlijk wel weer terug. Hee liefie, ik mis je snel weer! Dikke kus Houjou Naad

• 22 Maart 2007 - 09:32

Chiaar:

Lief leuk weer eens een verhaaltje van je te lezen. Zo te horen heb je een TOP b-day gehad!! Heb nog veel aan je gedacht op je verjaardag.
    je ziet er goed uit, lekker bruin, volgens mij ben je wel heel veranderd als ik dat zo op de foto's zie.
    ik kan niet w88 tot je weer thuis ben. Eind april al!!! lekker weer drankjes samen met jou doen!! Lief geniet er nog even een maandje van en spreek je vast nog wel voordat je thuis ben!!

Dikke kus Chiaar

• 22 Maart 2007 - 10:24

Ouk:

Franky! wat een super mooi cadeau inderdaad! als je weer thuis bent doen we snel een bakkie/biertje! we hebben een hoop bij te kletsen!;) Kus ouk

• 22 Maart 2007 - 17:35

Maud:

Hey Frenkie!

Superleuk voor je, echt mooi dat je verjaardag zo geslaagd was :). Als je terugbent gaan we weer gezellig als de twee jongsten feestjevieren oke?

Veel liefs! Kus Maud

• 23 Maart 2007 - 09:34

Bram:

Eej Franky,

Het was echt superleuk weer even bij je te zijn geweest. Gezellig zoals we het altijd hebben. Je hebt echt hele leuke vrienden daar gemaakt. Hele relaxte mensen. Het is leuk om te zien hoe daar alles gaat en hoe jij daar bent.

We hebben veel gelachen en dat Duits ga ik steeds beter verstaan. Ik ga binnenkort maar eens een Duits boek lezen. ;)

Niet te hard werken en nog heel veel boardplezier. Neem nog een keer de Schwarze voor me. :D

Mzzl.

• 23 Maart 2007 - 15:48

Mam En Pap:

Hoi Franky
    Wat een rijkdom als je zulke vrienden hebt die dat allemaal voor je geregeld
    hebben.
    En Bram wat onwijs gaaf van jou dat je onze zoon opgezocht hebt helemaal top.
    Nou knul hou nog even vol tot 21 april.
    Dan kan je weer heel veel nederlands praten.
    En wij zijn reuze benieuwd waar jij je
    de afgelopen vijf maanden thuis moest voelen.
    Dikke knuffel Mam en Pap

• 25 Maart 2007 - 08:02

Katinka:

Jij hebt keigoede vrienden man, houwen zulke gouwe gozers. Dat biertjes drinken een thema is dat vaak in de verhalen voorkomt doet ons Zaankanters plezier. Nog even doorbijten dan lokken andere avonturen weer en dit is toch een life-time ervaring
    Hier alles oké
    Geniet van je berichten, hartelijke groeten van Adrie, Marije en Wander.

Katinka